O NAMA

Vijeće mladih Grada Mostara je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja je osnovana 2010. na inicijativu Grada Mostara.

Kako funkcioniše VMGM?

Vijeće mladih Grada Mostara čini 8 nevladinih omladinske organizacije od kojih svaka ima svoje predstavnike u Skupštini. Ono je krovna organizacija za mlade koja je najbliža Gradu Mostaru. Bavi se omladinskom politikom i glavni cilj joj je podizanje života mladih na veću razinu u skladu sa Zakonom o mladima FBiH.

Ko čini Vijeće Mladih Grada Mostara?

Skupštinu od 15 članova čine delegati sljedećih organizacija: Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (3), Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić (3), Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara (3) , Sportski savez Grada Mostara (2), i po jednog delegata imaju: OKC Abrašević, ELSA Mostar i Centar za psihološku podršku- Sensus.

Vijeće mladih je organizacija otvorena za suradnju sa svim mladima i omladisnkim organizacijama u Mostaru koje ne čine punopravno članstvo. Tako kroz Odbore Vijeća djeluju i pojedinci koji trenutno nisu članovi niti jedne organizacije te su kao takvi vanjski suradnici Vijeća mladih.

Facebook

Lajkajte nas na Facebook-u i saznajte prvi o našim projektima i novostima koje vam donosimo!

Instagram

Pratite nas i na Instagramu i saznajte najnovije informacije o aktivnosti VMGM!

YouTube

Pretplatite se na naš kanal na YouTube-u za video vijesti!