Jedan dan i hiljade / tisuće ljudi. Hiljade / tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme, drugu godinu zaredom u Mostaru, 5. maja / svibnja 2019. godine, startala je utrka Wings for Life World Run.

Svijet je ponovno ujedinio svoja nasmijana lica i krenuo u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

U 13 sati po lokalnom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započela je na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je fondaciji / zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Predstavnici Vijeća mladih Grada Mostara Ivo Čarapina i Vedran Raguž učestvovali su u utrci.