Vijeće mladih Grada Mostara, u sklopu projekta podržanog od strane Grada Mostara putem Javnog poziva, odnosno Granta za mlade organizuje simulaciju rada parlamenta.

Simulacija je zamišljena na način da mogu učestvovati svi zainteresovani koji imaju između 16 i 30 godina, a tema rasprave bit će Zakon o mladima Federacije BiH.Prijavljeni učesnici bit će podijeljeni u 3 tima koji će predstavljati političke subjekte, od kojih niko neće imati parlamentarnu većinu, te će pregovaračkim sposobnostima i diskusijama sklapati “koaliciju” potrebnu za podržavanje eventualnih amandmana na sam Zakon.

Cijenimo kako je od izuzetne važnosti da se mladima našeg grada na jedan zanimljiv, ali i edukativan način prikažu mogućnosti, prava i obaveze zagarantovane Zakonom o mladima.

📌Ovim putem pozivamo sve zainteresovane između 16 i 30 godina da se prijave putem obrasca: OBRAZAC ZA PRIJAVU do 10.07. 2020.godine.

⏰Očekujemo vas, da zajedno diskutujemo o Zakonu o mladima i simuliramo rad parlamenta, a raduje nas činjenica da će građani Grada Mostara, uključujući i mlade imati priliku glasati na lokalnim izborima, nakon 12 godina.