Grad Mostar i Centar za psihološku podršku Sensus Mostar organizuje online Konferenciju pod nazivom „Društvo jednakih mogućnosti u BiH“ čiji je cilj ponuditi platformu za podržavanje i promoviranje Ciljeva održivog razvoja u BiH.
Konferencija je završni dio projekta „Walk the global walk“ koji ima za cilj podržati veću uključenost mladih i naglasiti važnosti njihove uloge u procesima postizanja ciljeva održivog razvoja.
Projekat se provodi u 12 zemalja sa 20 partnera, a koordinator nacionalnih aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu je Grad Mostar u partnerstvu s Centrom za psihološku podršku Sensus. Projekat financira Europska unija, preko Evropske komisije.
Na konferenciji ćemo ponuditi razmjenu pozitivnih iskustava, primjere iz prakse i razviti ideje kako bi bili lideri i doprinijeli ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja na lokalnom ali i nacionalnom nivou.
Učestvuju mladi lideri, predstavnici institucija i organizacija koji aktivno rade s mladim ljudima, jačanju njihove uloge i pružaju im mogućnosti da kroz obrazovanje, aktivizam, volonterizam i mobilnost napreduju i postanu važni i aktivni članovi zajednice.
Pridružite nam se 16.7.2021.godine u 10:00h putem Zoom linka:
https://us02web.zoom.us/j/88087427430